Isofix Autostoelen

De Isofix Autostoel is een zeer innovatieve baby autostoel voor moderne ouders. Deze best geteste baby autostoel is een topseller in de Slee World lijn van babyaccessoires en babyproducten.

ISOFIX

ISOFIX is de internationale standaard voor bevestigingspunten voor kinderzitjes in personenauto’s. Het systeem heeft andere regionale namen, waaronder LATCH (“Lagere Ankers en aanbinden van kinderen”) in de Verenigde Staten en UAS ( “Universal Anchorage System”) of Canfix in Canada. Het is ook de “Universal Child Safety Seat geroepen systeem “of UCSSS. Auto’s gebouwd vanaf 2002 zijn standaard uitgerust met ISOFIX aansluitingen.

ISOFIX systeem is de veiligste, makkelijkste en snelste manier om een autostoeltje op de juiste manier in je auto te bevestigen, zonder gebruik van de autogordel.

Waarom ISOFIX?
Recent onderzoek toont aan dat maar liefst 52% van de autostoeltjes die een autogordel hanteren niet voldoende vast zitten. Met alle gevaren van dien. Het ISOFIX-systeem maakt een einde aan het gedoe met de autogordel. Met ISOFIX kun je het autostoeltje eigenlijk niet meer verkeerd bevestigen.

ISOFIX is Internationale Organisatie voor Normalisatie ISO 13216, die de verankering voor specificeert groep 1 kinderzitjes. Het definieert standaard bevestigingspunten worden vervaardigd in auto’s, waardoor compliant kinderzitjes zijn snel en veilig vastgezet. ISOFIX is een alternatief voor het vastzetten van de zitting met veiligheidsgordels. Stoelen zijn beveiligd met een bevestiging aan de bovenste (top tether) en twee bijlagen bij de basis van elke zijde van de zitting. De volledige set van de ankerpunten voor dit systeem waren vereist bij nieuwe auto’s in de Verenigde Staten te beginnen in september 2002.

In de EU het systeem staat bekend als ISOFIX en heeft betrekking op zowel groep 0/0 + en Group 1 kinderzitjes. Het mechanisme voor het bevestigen van de zitting aan de Tweede Ankers heel anders dan in de Verenigde Staten. In de EU zijn er twee “alligator-achtige” clips welke sluit de zitting aan de Tweede Ankers in plaats van de open clip stijl connectors, welke vaak gebruikt worden in de Verenigde Staten.