Isofix Autostoelen

De Isofix Autostoel is een zeer innovatieve baby autostoel voor moderne ouders. Deze best geteste baby autostoel is een topseller in de Slee World lijn van babyaccessoires en babyproducten.

ISOFIX

Wat is ISOFIX?

ISOFIX is een systeem dat internationaal bekend staat als een standaardaansluiting voor kinderzitjes in personenauto’s. Het is de veiligste, makkelijkste en snelste manier om een autostoeltje op de juiste wijze in een auto te bevestigen, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van de autogordel.

De ISOFIX-bevestigingsbeugels zijn te vinden tussen het zitvlak en de rugleuning van de autobank en zijn stevig verbonden met de carrosserie van de auto. Het kinderzitje heeft speciale grijphaken die vervolgens vastgeklikt kunnen worden in deze beugels.

Waarom ISOFIX?

Recent onderzoek toont aan dat maar liefst 52% van de autostoeltjes die een autogordel hanteren, niet voldoende vast zitten. Dit maakt rijden gevaarlijk, maar het ISOFIX-systeem maakt daar een einde aan. Met ISOFIX kan het autostoeltje eigenlijk niet meer verkeerd bevestigd worden.

Over ISOFIX

ISOFIX valt onder de Internationale Organisatie voor Standaardisatie, wat betekent dat de veiligheidsnormen onafhankelijk worden vastgelegd door leden uit 165 verschillende landen. De categorie babyzitjes hebben een standaard bevestigingspunt die worden verankerd in de auto, waardoor de ISOFIX-kinderzitjes snel en veilig worden vastgezet: een veilig alternatief voor het vastzetten van de zitjes met autogordels.

Het systeem is over de hele wereld te vinden onder verschillende namen zoals LATCH en UAS in Amerika en Canfix in Canada. Daarnaast wordt het ook wel de Universele Kind Veiligheid Stoel Systeem genoemd. Auto’s die gebouwd zijn na 2002, zijn standaard uitgerust met ISOFIX-aansluitingen.